04.06.2024 10:29
“Забрана изласка Српској демократској странци на локалне изборе у октобру дио је заједничког подухвата дијела међународне заједнице и власти на челу са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком”, рекла је члан Предсједништва СДС-а Милица Радовановић у рубрици “Без увијања” Јутарњег програма БН телевизије.

Радовановићева је поручила да ће СДС ипак изаћи на предстојеће изборе. 
 
Српска демократска странка ће под својим грбом и заставом, уз подршку грађана Српске, учествовати на локалним изборима у октобру”, поручила је Радовановићева.
 
Она је додала да је забрана учествовања СДС-а на предстојећим изборима, како је рекла, дио припремљеног сценарија за коју је та странка била спремна.
 
“Чињеница је да се десио удружени подухват дијела међународне заједнице, ЦИК-а БиХ, Агенције за банкарство Републике Српске и на врху, а заправо на концу власти, режима односно самог Милорада Додика. То је класичан удар на основна демократска права за преко 100.000 гласача, грађана ове Републике и ми то не можемо да дозволимо.
 
СДС мора да се понаша у складу са тим и мора да буде уз свој народ као што је била свих ових година уназад”, јасна је Радовановићева.
 
Покушај да униште странку која постоји толико година и која је учествовала у стварању Републике Српске је, најблаже речено катастрофалан, каже даље Радовановићева. 
 
“Уколико се деси да СДС не може да изађе на изборе под својим пуним именом, ми ћемо морати да покажемо шта је то српски инат на крилима воље народа”, поручила је Радовановићева додајући да је вијест о забрани изласка на изборе СДС-у ушла у сваку кућу у Српској.
 
“Грађани су потресени. Чак и они који нису симпатизери у СДС ово осуђују и мислим да би и они могли да казне такав поступак тако што ће изаћи на изборе и гласати за људе из СДС-а”, објашњава Радовановићева.
 
Изјаву предсједника Републике Српске Милорада Додика да, како је рекао, СДС не треба српском народу, Радовановићева оцјењује као скандалозну.
 
“Таква изјава је, најблаже речено, скандалозна јер су СДС и српски народ једно од самог стварања Српске. Милорад Додик је тај који је дошао накнадно. Сви знамо на који је начин Додик дошао и на власт и на све могуће позиције у Републици Српској”, истиче Радовановићева.
 
Коментаришући доношење Изборног закона Републике Српске Радовановићева је истакла да је то још један, како га је назвала, перформанс Милорада Додика да покаже како се он бори за Српску, иако је од самог почетка било јасно да неће бити потпуно завршен до локалних избора, те да избори неће моћи да се проведу по том закону.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account