07.06.2024 15:18
 ''Када је Милорад Додик доведен на власт 2006. године, Република Српска је имала свој немањићки грб, химну 'Боже правде' и 9. јануар као Дан Републике. Данас се Додик одрекао и последњег њеног обиљежја под којим је створена – 9. јануара, и поново погазио вољу народа и Народне скупштине. Не знам да ли се овим одужује странцима али је јасно да иза њега неће ништа остати'', поручио је предсједник СДС-а Милан Миличевић.
 
Недопустиво је, каже он, да се Додик крије иза Свесрпског сабора и све у Републици Српској довори пред свршен чин.
 
''Само прије осам година био је 'највећи Србин на свијету' и расписао референдум о 9. јануару. 680.000 грађана Републике Српске је подржало да се 9. јануар слави као Дан Републике. То је воља народа коју ниједан појединац не може промијенити. Грб, химна, застава, Дан Републике су дио колективног идентитета српског народа који се не може мијењати вољом и потезом пера једног човјека.'', категоричан је Миличевић.
 
Историја Републике Српске нити почиње нити ће се, сматра он, завршити са Милорадом Додиком.
 
''Вријеме показује да је Републике Српске све мање што је он већи Србин. Нико нам није могао забранити да на скуповима интонирамо химну 'Боже правде' , нити да на зидовима институција стоји грб Немањића. Ако се Бошњаци никада нису одрекли своје заставе са љиљанима коју и данас свуда истичу, ко је то нас натјерао да се одрекнемо тробојке са немањићким грбом!? Није нам их одузео Уставни суд, одрекао их се овај режим – добровољно'', каже предсједник СДС-а Милан Миличевић.
 
Симболи Републике носе се у срцу, истиче он и додаје:
 
''Под тим симболима и за те симболе страдали су најбољи од нас. Данас је ваљда свима јасно да те симболе и отаџбину могу сачувати само они који су је и стварали, а не они који тргују именом Републике Српске''.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account