07.06.2024 22:24
Неправедна и недемократска пресуда Апелационог вијећа Суда БиХ којoм се одбија жалба Српске демократске странке на Одлуку ЦИК-а којом се забрањује учешће на изборима је нечувена у демократским државама и парламентарним демократијама. Ово није само удар на Српску демократску странку, већ и на Републику Српску, Дејтонски споразум и уставни поредак у БиХ који је произашао из тог споразума, поручио је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
Он каже да није случајно што се оваква пресуда доноси исти дан када уочи Свесрпског сабора Милорад Додик поручује да намјерава да укине као Дан Републике Српске 9. јануар упркос вољи народа од готово 700 хиљада грађана Републике Српске који су се о томе  изјаснили на референдуму.
 
„Додик најављује гажење воље народа и договор са странцима да усвоји одлуку Суда БиХ о укидању Дана Републике Српске“, наводи Миличевић и додаје:
 
„Од предсједника Републике Српске добијамо велеиздајничку најаву да ће након грба, химне и десетина надлежности Републике Српске покушати да укине и 9. јануар као њен Дан и крсну славу. Српска демократска странка неће допустити гажење воље народа са референдума из 2016. године.“
 
Миличевић поручује да ће преживјети и 9. јануар и Српска демократска странка, али да брука Милорада Додика остаје заувијек!
 
„Очекујући овакве политичке, а не правне одлуке били смо спремни и ишли неколико корака испред како би смо били и технички у могућности да се на изборима појавимо као Српска демократска странка а којој ће на листићу бити додатно исписан слоган - Воља народа, а под којим смо први пут изашли на изборе“, појашњава Миличевић и додаје:
 
„Нећемо допустити да нас уклоне са изборне трке!“
 
Искористићемо све правне путеве, каже Миличевић, како би се ова неправда исправила.
 
„Српска демократска странка је стуб српског народа и ми, за разлику од оних који су на власти готово двије деценије, имамо шта понудити грађанима“, нагласио је Миличевић и поручио:
 
„Грађани Српске треба да знају да се боримо за њихово право избора. Остајемо одлучни и изаћи ћемо на изборе!“
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account