07.06.2024 22:25
Чланица Предсједништва Српске демократске странке Александра Пандуревић оштро је критиковала Милорада Додика због најава да се Дан Републике неће славити 9. јануара. Иронично је приметила да смо "добро прошли" јер Додик није предложио свој рођендан, 12. март, за Дан Републике.
 
"Одустајање од 9. јануара представља повлачење пред странцима. Можда је то његов знак захвалности што су заједно с њим ударили на Српску демократску странку," изјавила је Пандуревићева.
 
Она сматра да "иза Милорада Додика ништа неће остати" и оптужује га за прекрајање историје како би изгледало да Република Српска постоји тек од његовог доласка на власт. Пандуревићева наводи да су "укинути грб, застава и химна Републике Српске, а Додик је то прихватио и спровео."
 
"Као што Бошњаци машу својим заставама са љиљанима, које је Уставни суд БиХ оспорио, ни нама нико није могао забранити да задржимо двоглавог орла на зидовима институција и у кабинетима, и да интонирамо химну 'Боже правде', која се данас чује само на скуповима Српске демократске странке коју такође покушавају забранити. Додик је све то прихватио, а сада се одриче и 9. јануара. Дан Републике није питање воље и одлуке једног човјека, макар то био и Додик. Дан Републике је воља народа, а ово што он ради је издаја," закључила је Пандуревићева. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account