03.12.2019 18:54
„Важно је говорити о различитим облицима насиља над женама, као што је економско насиље, начинима препознавања насиља над женама, о томе коме и како пријавити насиље уколико се деси као и о положају жена инвалида у Републици Српској“ – казала је Иванка Марковић, посланица СДС у НСРС и замјеница предсједнице Одбора једнаких могућности вечерас на панел дискусију на тему „Стоп насиљу над женама“.
 
„Циљ овога панела је да се пробуди свијест код свих и да се укаже на чињеницу да насиље над женама није синоним за насиље у породици, већ да представља различите облике насиља у приватном али и у јавном животу у којима се као пасивни субјекат јављају жене“ – истакла је Марковићева прије почетка панел дискусије.
 
Она је казала да су све државе прихватиле Истанбулску конвенцију, а она је поставила праве стандарде када је у питању заштита жена од насиља.
 
„Све земље региона су усвојиле те препоруке и унијеле их у своја законодавстава. Проблем је у примјени закона. Земље се разликују како у степену примујене закона како и у степену толеранције друштва на насиље. Потребно је усвојити нулти степен толеранције на насиље над женама. Нажалост каскамо за земљама Западне Европе када је у питању ова тематика“ – закључила је Иванка Марковић.
 
Aктив жена Српске демократске странке Бања Лука одржао је вечерас у склопу кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ панел дискусију на тему „Стоп насиљу над женама“ у Бања Луци.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account