23.10.2019 09:36
Представнице Актива жена СДС одржале су састанак са министрицом за домовину, комунална питања, изградњу и равноправност њемачке покрајине Сјеверна Рајна – Вестфалија Ине Шаренбах у Источном Сарајеву.
 
Тема састанка била је размјена искустава на пољу родне равноправности и учешћа жена у политичком животу.
 
Предсједница Актива жена СДС Весна Адамовић казала је да се Актив жена СДС у последњем мандату снажно залагао за повећање квота учешћа жена у страначком животу као и учешћа жена у институцијама система.
 
„Равноправно учешће и жена и мушкараца у процесу доношења одлука како унутар СДС-а тако и у институцијама и Републике Српске и Босне и Херцеговине предуслов је развоја демократије и системских промјена на боље. Њемачка искуства на пољу равноправности свакако ће нам помоћи да унаприједимо положај жена у политици и у БиХ“ – рекла је предсједница Актива жена СДС Весна Адамовић.
 
Састанку са њемачком министрицом Ине Шаренбах у Источном Сарајеву претходило је неформално дружење представница Актива жена СДС са предсједником СДС Мирко Шаровићем на којем је разговарано о будућим активностима Актива као и начинима унапређења положаја жена у друштву. 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account