16.10.2017 09:32
Актив жена Српске демократске странке организовао је поводом међународног Дана жена на селу Сајам домаћих производа у Чечави, који је био изузетно посјећен уз велики број излагача.

ОО СДС Теслић и начелник општине Милан Миличевић нагласио је да су чланице Актива жена СДС, а посебно Актива жена у Чечави данашњим организовањем Сајма домаћих производа показали све оно лијепо што оне знају и што жене на селу у принципу раде.

"Ово је манифестација која је заиста сјајна јер су вриједне жене које су носиоци и стубови сваке породице одувијек биле и дан данас су показале своје рукотворине, домаће производе и могу слободно рећи један ресурс који ни Општина Теслић ни Република Српска не користе у довољној мјери. Ово су људи који су у сваки свој производ уложили своје вријеме, жељу да прикажу оно што знају и сачувају традицију српског народа у Теслићу. Мени је задовољство да Актив жена СДС у континуитету већ дужи низ година ради и организује овакве манифестације и надам се да ће сви то препознати", рекао је Миличевић и посебно се захвалио на организацији Активу жена Чечава и мјесном културно умјетничком друштву.

Дијана Смиљанић, одборница СДС у Скупштини општине Теслић, изјавила је овим поводом: "Женама на селу треба дати већи значај, оне највишe раде, а њихов рад се најмање цијени. Из тог разлога Актив  жена Српске демократске странке је данас 15. октобра  обиљежио  међународни дан жена на селу, како би смо сви ми  били свјесни  колико  је важна њихова улога. Данас обиљежавамо овај дан у Чечави, велики  број жена се укључио у ову  манифестацију, што говори да жене воле оваква дешавања. Наравно циљ нам је да кроз ову манифестацију будемо присутне у свим селима, с намјером да овај догађај поприми  традиционални  карактер."

Милка Гачић организатор и члан Актива жена изјавила је: "Поводом Међународног дана жена на селу на иницијативу Актива жена Српске демократске странке одлучили смо да организујемо манифестацију под називом Сајам домаћих производа. Жена на селу је једна комплетна, универзална личност, а оне немају нити годишњи одмор, слободан дан или државни празник, дакле раде 365 дана у години. По статистичким подацима жене учествују у припреми и производњи хране од 60 до 80 посто, а радну снагу у пољопривреди чине 48 посто. То нам говори да жене имају једну врло важну карику у овом друштвеном ланцу. Због тога требало би да им се посвети много више пажње, кроз разне пројекте, стимулације, подстицаје да би створили што боље услове за живот женама на селу."

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account