21.09.2019 08:22
Вечерас су у просторијама Српске демократске странке у Теслићу одржани пријевремени избори за ново руководство Актива жена Општинске организације СДС Теслић, а за нову предсједницу изабрана је Бранка Јотановић, дипломирани правник из Чечаве.
 
Претходна предсједница Актива у 3 мандата, др Жељка Ковачевић Миличевић, честитала је Бранки Јотановић на избору, пожељела много успјеха у будућем раду, а присутнима се обратила кратким освртом на рад Актива од његовог формирања:
 
"Жене чине преко 50 посто становништва у Републици Српској, те сама та чињеница довољан је разлог за потребу да учествују у политичком животу, да се њихов глас чује, да се боре за своје интересе и интересе својих породица. Уколико не учествујете у политици и политичком животу, ризикујете да други одлучују о вама и вашем животу.
 
Актив жена Српске демократске странке је значајан стуб на којем почива ова странка, а у Теслићу је формиран прије 11 година, када сам изабрана за прву предсједницу Актива жена Општинске организације Српске демократске странке Теслић.
 
Кроз рад по мјесним одборима и на терену направили смо добру инфраструктуру, те дали значајан допринос резултатима Српске демократске странке и нашим кандидатима, што се огледа и кроз сталан раст броја гласова процентуално по 10% више за сваке локалне изборе од 2008. године на овамо за листу СДС-а у Теслићу. Самим тим резултатима, Српска демократска странка је у Теслићу најјача и најбоље организована политичка снага, а Актив жена СДС-а без конкуренције међу сличним организацијама других политичких партија.
 
Једанаест година или три мандата на челу Актива жена у Теслићу је више него довољан период да се ова организација постави на добре основе и кроз активизам, искуство у изборним циклусима, медијске наступе, едукације и друге функције изњедри много нових младих кадрова на које Српска демократска странка може бити поносна.
 
Из професионалних и породичних обавеза, али и због жеље да се Актив жена СДС Теслић освјежи и са пуним капацитетом и новим руководством буде спремно за локалне изборе, ушли смо у пријевремене изборе за ново руководство Актива жена.
 
Поносна сам на чињеницу да постоји шири круг кандидаткиња које су довољно квалитетне, одане, образоване, способне и имају довољно искуства у политици и Српској демократској странци да могу преузети руководство Активом жена СДС Теслић. Избор међу тако квалитетним кандидаткињама је можда тежак, али сам сигурна да смо сви заједно изабрали прву међу једнакима, о чијем избору ћемо се сви усагласити и са којом ћемо заједно радити за и дочекати нове побједе наше Српске демократске странке.
 
Како у професији, тако и у политици, промјена коју направите на позицији на којој сте били често донесе добро и вама и другима. Неопходно је само остати досљедан својим ставовима и моралним принципима .
 
Важно је увијек учити, прихватати критике, не бити сујетан и бити отворен за нове идеје. Не обазирати се на Нељуде и зло у њима, већ трагати за новим племенитим Људима који ће нас обогатити у сваком тренутку нашег живота- личног, професионалног или политичког
 
Кроз мој период активног политичког рада на мјесту предсједнице Актива жена ОО СДС Теслић настојала сам постићи добру атмосферу и повјерење међу нама. Није увијек било лако, али смо учили и научили да живимо као дио ријеке промјена, да течемо, али и да пролазимо кроз стијене и брзаке. Направили смо организацију на коју смо биле поносне ми и цијела Српска демократска странка. Наша политичка платформа била је хуманост у оквиру наших материјалних и људских могућности.
 
Очекујем да ново руководство Актива жена СДС у Теслићу настави тим путем, јер у овом времену у овој тужној земљи једино нам је то остало.
 
Покушаћемо да претходно руководство Актива жена ОО СДС Теслић својим искуством помогне новој предсједници и њеним сарадницама да јачају инфраструктуру, да задрже топле и пријатељске међусобне односе, те да на следећим  локалним изборима теслићку скупштину ојачају са што више одборница чврстог карактера и морала какав краси српску жену."

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account