24.10.2019 13:50
Актив жена СДС Теслић организовао је данас промоцију едукативног карактера поводом Међународног мјесеца борбе против рака дојке под слоганом "Октобар, обојен у розе". У склопу ове акције на два штанда у центру Теслића код градске апотеке и градског биоскопа дијељени су едукативни леци, беџеви и ружичасте врпце које указују на борбу против рака дојке.

Предсједница Актива жена СДС Теслић Бранка Јотановић овим поводом је изјавила: „Октобар је Међународни мјесец борбе против рака дојке, а роза боја представља симбол борбе. Циљ ове акције је оснаживање и едукација жена у борби против карцинома дојке и указивање на важност редовних прегледа. Многобројне анкете су показале да велики број жена није довољно информисан о раку дојке. Како би се смањила смртност од ове опаке болести потребно је константно подизање свијести о томе како је неопходна активна брига грађана за своје здравље, затим промоција здравог животног стила, смањење лоших животних навика, као и константна едукација на ову тему, уз редовну контролу.“

Јотановићева је додала да је порука ове данашње акције и Актива жена СДС Теслић – да смо у овој борби заједно.

Милан Касаповић, предсједник ОО СДС Теслић, рекао је овим поводом да је акција „Октобар обојен у розе“ је едукативног карактера којом Актив жена СДС указује на важност редовних контрола и на значај раног откривања карцинома дојке.

„Ношењем ових симбола ми дајемо једну моралну подршку свим женама које су обољеле и дајемо им подршку да из те борбе изађу као побједници“, рекао је Касаповић.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account