30.09.2019 13:20
Замјеник предсједника Младих СДС Никола Злојутро је присуствовао Међународној конференцији о безбједности и сарадњи у Европи која је прошле седмице одржана у Каљининграду, на коју је дошао на позив „Младе Гарде", подмлатка владајуће странке у овој земљи Јединствене Русије и владине агенције "Росотрудичество".
 
Међународну конференцију је организовало Росотрудичество, агенција Министарства иностраних послова Русије у сарадњи са Јединственом Русијом као дио пројекта "New generation".
 
Злојутро каже да је почастован позивом и учешћем на овако важном догађају.
 
„Учествовати на оваквој конференцији и представљати Српску демократску странку је прије свега велика част. У протекла три дана смо разговарали о многим темама које су значајне за Европу, а свакако и за Републику Српску. Такође сам обавио велики број разговора са домаћинима, као и са делегатима из других европских земља приликом којих смо отворили тему о сарадњи“, казао је Злојутро.

 
Он истиче да је у дијелу конференције на којој се разговарало о екологији учеснике упознао са проблемом градње одлагалишта нуклеарног отпада који Хрватска намјерава направити непосредно уз нашу границу, а самим тим и Национални парк природе Уна, те са негативним посљедицама које би настале ако тај план буде спроведен у дијело.  
 
На конференцији на којој су учествовали делегати из 32 земље је јасно назначено да су у 21. вијеку приоритети међународне политике Руске Федерације мир и сарадња и да је Русија гарант стабилности на глобалном нивоу. Такође, закључено је да климатске промјене све више угрожавају човјечанство што захтијева одлучне акције у сузбијању штетног утицаја на нашу планету.
 
Међу учесницима су се још нашли представници већине земаља Европе, али и високи званичници Руске Федерације, Андреј Турчак и Андреј Климов, као и Владе Србије, Ненад Поповић и Марко Ђурић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create AccountLog In Your Account