29.05.2021 12:08
Позивнице које су се појавиле на друштвеним мрежама са логом организације Младих социјал-демократа (МСД)  којим се родитељи са дјецом позивају на „догађај за дјецу“ у бањалучком насељу Драгочај представља најгори покушај злоупотребе наших малишана у политичке сврхе – истакао је  предсједник Младих СДС. 
 
Векић је позвао предсједника МСД Дениса Шулића да реагује и не дозволи злоупотребу дјеце како би се његова политичка организација промовисала.
 
„Желим да мислим да Денис Шулић није знао за ово и позивам га да смјеста реагује и спријечи политизацију дјеце у нашим школама. Он као народни посланик морао би да зна да су овакве акције у супротности са правилима која регулишу рад политичких организација као и одредаба међународних конвенција којима се штите права дјетета“.
 
Он је казао да је очигледно бањачучки МСД вођен примјерима својих старијих колега, покушао бојом за лице замазати очи јавности Републике Српске.
 
„Као што ведете СНСД-а у Народној скупштини РС из сједнице у сједницу мажу очи грађанима лажима у које више ни они сами не вјерују, бањалучки МСД је покушао злоупотријебити наше малишане мислећи да то нико неће примјетити. Позивам и руководство Основне школе Десанка Максимовић у Бања Луци и да спријечи одржавање политичког скупа у просторијама школе“ – казао је предсједник Младих СДС-а.
 
МСД је на друштвеним мрежама најавио „Догађај за дјецу“ са кловном, маскотама, балонима и фејпејнтингом у Основној школи Десанка Максимовић у Драгочају за данас од 14 часова. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account