28.06.2021 08:27
"Омладина нам, својом подршком, свакодневно потврђује да Српска демократска странка води исправну политику. Радујем се што овдје видим и дјецу мојих старих пријатеља са којима сам, прије тридесет једну годину, баш овдје на Борикама основао СДС Рогатице" рекао је предсједник СДС-а Мирко Шаровић, на великом окупљању омладине Рогатице, и  додао да СДС није само политичка партија него и идеја и покрет, уз коју су стале и нове генерације.

"Видим овдје младост, љепоту, памет, храброст и одлучност да визију о бољој и сретнијој Републици Српској реализујемо већ од наредне године. Неки од вас су сигурно будући посланици и министри, јер ви заиста јесте будућност Републике Српске" истакао је Шаровић.

Из Градишке је у Рогатицу дошао и предсједник Младих СДС-а Зоран Векић да подржи, како је рекао "најбољу рогатичку омладину". Био је пријатно изненађен бројношћу и ентузијазмом којим се у Рогатици, код младих, чува идеја СДС-а у не тако оптималним околностима.

"Знам да је овдашња омладина одана СДС-у, али ово што сам видио данас заиста је охрабрујуће. Сада осјећам још већу обавезу да из врха странке учинимо све што је у нашој моћи да вам помогнемо и у наредном периоду, посебно сљедеће године када ће бити реализовани општи избори у Републици Српској" рекао је Векић.


Оптимизам је изразио и предсједник Општинске организације СДС Рогатица Томислав Пухалац.

"Многи од вас нису се били ни родили кад је основан СДС. То што сте у овим временима притисака, дискриминације, злоупотребе природних ресурса и бројних других негативних појава изабрали СДС као своју идеју, а не политичке партије које вам нуде привилегије и различите погодности, доказ је колико сте зрели и спремни за политичку борбу против девијација система. Желимо боље и праведније друштво на свим нивоима, укључујући и ниво општинске власти" рекао је Пухалац и најавио оштру борбу и побједу на изборима 2022. године.

Окупљање је уприличено на Црквинама, код Цркве Светог Јована Крститеља. По предању храм изграђен на овом мјесту у 13. вијеку био је задужбина краља Драгутина Немањића,  а порушили су га Турци почетком 15. вијека. Вијековима су свештеници служили литургије и народ се окупљао под ведрим небом, под омором, да би поново црква била саграђена 2015. године.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account