25.03.2016 00:00

Српска демократска странка сматра скандалозном одлуку о поскупљењу електричне енергије коју је данас у тајности донијела Регулаторна комисија за енергетику.

Ово је још један доказ дрскости и безобзирности власти Републике Српске према грађанма и привреди.

Повећањем цијене електричне енергије Регулаторна комисија  је показала да није независна у свом раду већ да је експозитура Владе Републике Српске која проблеме у друштву рјешава кредитним задужењима или новим наметима на грађане.

Несхватљиво је да се на овакав начин рјешава катастрофално стање у Еелектропривреди Републике Српске .

Умјесто да Влада уведе реда у Електропривреди и санкционише одговорне за хаотично стање, на сцени је најбезобразнији приступ удара на новчанике ионако осиромашеног народа.

На овај начин се покушава заташкати јавашлук и енорман број партијских запослених радника у Еелектопривреди,  као и вишемилионски штетни уговори који су од производних предузећа у систему напривили хроничне губиташе.

Пошто Влада нема намјеру да успостави профитабилна предузећа и уведе принцип одговорности, сматрамо да би одговорност требао да сноси министар енергетике Петар Ђокић који или не зна или не жели да одговорно руководи  електроенергетским системом  Републике Српске.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account