16.09.2012 00:00

Још прије званичног почетка кампање политичка атмосфера у којој се одвијају предизборне активности у Рогатици попримила је форму нефер и некоректних околности у којима се фаворизује СНСД и њихови кандидати, а ниподаштавају сви остали политички субјекти. Позицију власти коалиција окупљена око СНСД-а (противзаконито) користи на два начина.

1. Скоро све друштвене ресурсе, посебно материјалне и финансијске, злоупотребљава као страначке и у функцији предизборне кампање СНСД-а и његовог начелничког кандидата,

2. Институције система злоупотребљава као да су оне страначки апарат а њихове дјеловање усмјерава против СДС-а и нашег кандидата.

Све што је средствима наших грађана рађено на рогатичкој инфраструктури у протекле четири године, а што су редовне активности и посао локалне самоуправе, настоји се приказати као искључива заслуга СНСД-а. Средствима Ш.Г. „Сјемећ“ Рогатица води се предизборна кампања СНСД-овог кандидата за начелника и та чињеница уопште се и не покушава сакрити.

Извршна власт у Рогатици противзаконито је пренесена на некакав неформални и у Уставу и закону непознати орган власти назван „Координационо тијело“ састављено од 3-4 кључна човјека СНСД-ове коалиције. Ово тијело бескомпромисно намеће одлуке легалним органима власти чиме се наноси најозбиљнија могућа штета правној држави и владавина права у Рогатици.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account