14.11.2017 14:15
Прошлог мјесеца семинаром на тему „Јачање утицаја жена и младих у јавном и политичком животу“ који је одржан од 5. до 9. октобра у Петровцу На Мору (Црна Гора), окончана је шестомјесечна Школа за политичке студије Савјета Европе, која је окупила 27 представника свих парламентарних политичких партија из Босне и Херцеговине/региона? Цертификате Савјета Европе о успјешно завршеној обуци добили су, између осталих, и двојица представника Српске демократске странке (СДС) Никола Злојутро, замјеник предсједника младих и Славиша Пеулић, члан општинског одбора Прњавор. Школа за политичке студије Савјета Европе била је организована у четири семинара, а међу предавачима су се нашли високи функционери институција Босне и Херцеговине и Републике Српске.

Алумнисти Школе за политичке студије Савјета Европе, генерација 2017. међу којима и представници СДС-а Никола Злојутро и Славиша Пеулић учествовали су и на Свјетском форуму демократије, који је од 8. до 10. новембра у Стразбуру (Француска) такође организовао Савјет Европе. Главна тема овогодишњег Форума била је дискусија на тему „Да ли је популизам проблем?“, а међу осталим битним темама нашли су се корупција и јачање демократских вриједности. Поздравни говор и уводно предавање одржао је Т. Јагланд, генерални секретар Савјета Европе.


„Знање, искуство и познанства која смо стекли у Школи за политичке студије Савјета Европе су итекако корисна и значајна. Сваки вид едукације, а поготово на овом нивоу, представља одличан замајац будућим младим политичарима. Мислим да смо на Свјетском форуму демократије на најбољи  начин представили и промовисали како себе, тако и Српску демократску странку. СДС је одавно постао препознатљив по томе што пружа шансу младим људима који се желе бавити политиком и градити боље сутра на овим просторима да стекну политичке вјештине и знања“ истакао је Злојутро.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account