18.09.2019 10:02
Чланице Српске демократске странке Јована Амовић из Источне Илиџе и Олга Тмушић из Бијељине вратиле су се из студијске посјете САД-у, гдје су са још двоје младих лидера из Сарајева, Ханом Имшировић (СББ) и Амиром Врцом (ДФ), боравиле у оквиру програма ALPI (Институт за напредно лидерство у политици). Двогодишњу едукација за двадесет четворо младих политичара из цијеле БиХ организовао је Међународни републикански институт, а четворо најуспјешнијих награђено је посјетом САД-у.
 
Полазници ALPI-ја имали су прилику да се у САД-у сусретну са тамошњим конгресменима, сенаторима, представницима извршне и законодавне власти, као и са америчким невладиним организацијама које дјелују на подручју БиХ.

На састанку са вишим савјетником за вањску политику сенаторице у Сенату САД-а Џин Шахин, разговарли су о тренутној позицији младих људи у БиХ и економском развоју државе, за који се сенаторица залаже у свом раду и улаже напоре да се оствари економски напредак.
 
Састанак у Републиканском националниом одбору (RNC), био је од великог значаја за учеснике ALPI програма, с обзиром на чињеницу да су у сједишту Републиканске странке разговарали о вођењу политиче кампање и добили конкретне савјете који су примјењиви у политици и на нашим просторима.
 
Олга Тмушић и Јована Амовић у су препознате као представнице нове генерације СДС-ових политичара које би требало да понесу бреме превазилажења застоја у политичким процесима на Балкану и крче пут ка политичком, економском и сваком другом прогресу региона и воде га у стабилнија и сигурнија времена.


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account