23.04.2024 12:41
Кандидат Српске демократске странке за начелника у општини Челинац биће Александар Крејић, дипломирани инжењер архитектуре, саопштено је на данашњој прес конференцији која је одржана у Бањалуци.
 
„Овај политички договор у протеклом периоду који смо интензивно водили са свим опозиционим партијама данас завршавамо једним чином, првим кораком, а то је потпис споразума са делегацијом Народног фронта. Ми смо у Челинцу врло лако постигли тај договор на нивоу ове двије партије. Морам да се захвалим овдје присутнима из Народног фронта, предсједници Јелени Тривић, Милку Бранковићу, који је предсједник општинског одбора Народног фронта“, истакао је Крејић, приликом обраћања новинарима.
 
Он је казао да ће у наредном периоду са осталим опозиционим партијама потписати споразуме којим се подржава његова кандидатура за начелника.
 
„У општини Челинац, у овом моменту, ове партије које дјелују опозиционо излазе са једним кандидатом.  Наша општина се налази у јако тешкој ситуацији, већ 17 година континуитета власти СНСД-а и њихових коалиционих партнера је довело до тога да се наша општина, дан по дан, лагано гаси. Статистички подаци говоре да је у 2023. години у нашој општини умрло 139 људи, а рођено је само 69 младих особа. Привреда и све остале сфере нашег друштва, наше општине су у јако критичном стању. Алармантно је што смо имали проблеме са градским гријањем, да дјеца нису могла да похађају школу због пропуста власти“, сугерисао је Крејић.
 
Оно што је наша идеја, поручује Крејић, је да буџет општине Челинац вратимо грађанима, да та средства рационалније и поштеније трошимо.
 
Јелена Тривић, као предсједник Народног фронта, изразила је своју пуну подршку кандидату Српске демократске странке Александру Крејићу.
 
„Нисмо имали никаквих турбуленција ни дилема, одлучили су колеге из СДС-а да то буде Александар Крејић. Ми смо то срдачно прихватили и као што је наш предсједник одбора рекао, та подршка неће бити само данас и на овој прес конференцији, него ће бити континуирани рад на терену између наших странака у циљу побједе кандидата за начелника, али и што бољег резултата свих листа опозиционих странака, како би господин Креић сутра имао скупштинску већину и како би Челинац могао да крене неким другим путем“, поручила је предсједница Народног фронта Јелена Тривић.
 
Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке казао је да му је драго што данас има прилику  да промовише Александра Крејића, кандидата СДС-а за начелника општине Челинац, младог човјека, пуног енергије и са много здравих идеја.
 
„Свједок сам изузетне енергије која постоји у општинском одбору Српске демократске странке у Челинцу у посљедње двије године. Видим да та енергија посебно долази до изражаја кроз таргетирање важних политичких тема и промовисање активности на терену. То је очигледно препознато у Челинцу, гдје је Александар Крејић заједно са Српском демократском странком препознат као нова позитивна енергија“, поручио је Миличевић.
 
Предсједник СДС-а је поручио да се може очекивати да ће оваква врста споразума бити потписана и са другим опозиционим партијама у Челинцу.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account