30.08.2023 16:55
Наставак праксе одржавања партијских састанака СНСД-а у Палати предсједника Републике Српске од стране Милорада Додика који обнаша ту функцију и Жељке Цвијановић у функцији српског члана Предсједништва БиХ, представља континуитет гажења и понижавања институција Републике Српске у режији владајуће партије.
 
Умјесто да такве састанке обављају у раскошним просторијама СНСД-а, Милорад Додик узурпира институцију предсједника Републике Српске на начин на који то чак ни Савез комуниста није чинио за вријеме бивше Југославије. Порука народу и јавности је да су Република Српска и њене институције нижег ранга у односу на Комитет и партију која на све начине покушава да у Републици Српској уведе једнопартијски систем и диктатуру.
 
Није први пут да Милорад Додик као предсједник Републике Српске званично у страначкој функцији прима делегације Општинског одбора СНСД Теслић, подсјетићемо да је у више наврата у узалудним покушајима да поништи вољу народа Теслића, у Палати предсједника примао прелетаче за које постоји основана сумња, свједочанства и упитна имовина, да су за прелазак у СНСД примили новац.
 
У Теслићу постоје заиста успјешни млади људи који су се доказали не само у оквирима Републике Српске, БиХ и региона, већ свјетским резултатима у областима науке и иновација, привреде, спорта, културе и многим другим областима, али нажалост у накарадном систему вриједности који 20 година креира СНСД у нашој земљи, нико од њих изгледа није заслужио да буде признат за своје резултате на начин да буде примљен у кабинет и Палату предсједника Републике Српске. Умјесто њих, предност имају лица сумњиве прошлости, лица са вишеструким кривичним пријавама, па и пресуђени криминалци, кич и шунд и остале најниже вриједности у нашем друштву.
 
У овом конкретном случају већина присутних са изузетком досадашњег предсједника СНСД Теслић, имају иза себе кривичне пријаве за разна кривична дјела од злоупотреба службеног положаја до привредног криминала у износима од неколико стотина до неколико милиона КМ. Истовремено смјешна и жалосна је чињеница да у кабинету предсједника Републике Српске насупрот један другом сједе два лица која су један другом смјештали кривичне пријаве за милионске крађе шуме, које још нису добиле судски епилог.
 
Јучерашња трагикомична партијска и комитетска циркуска представа у Палати предсједника Републике Српске долази након турбуленција у локалном СНСД-у након хапшења за мито бившег директора Шумског газдинства „Борја“ за мито од 5.000 КМ и захтјева досадашњем предсједнику СНСД Теслић Далибору Панићу да истог искључи из странке, наводно из тобожње бриге за имиџ партије и тобожње борбе против криминала у својим редовима, а да мјесец дана касније прима лица против којих се воде кривични поступци у хиљаду пута већим износима за крађу имовине Републике Српске.
 
Фрапантна је чињеница да се на партијски састанак и скрнављење институција Републике Српске позива нови директор јавног предузећа ШГ „Борја“ Теслић, подружнице Шума Српске, што довољно говори са каквим намјерама Комитет улази у припрему за локалне изборе.
 
Покојни славни српски глумац Данило Лазовић је својевремено након скупа СНСД-а у Народном позоришту Републике Српске у Бањалуци, симболично и сатирички тражио свештеника да окади просторије да истјера нечисте силе. Доћи ће дан када ће у Палату предсједника Републике Српске поново доћи достојан Србин који ће вратити дигнитет овој институцији, који ће окадити просторије од свих нечистих сила које су ту боравиле претходних 20 година.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account