22.03.2024 09:12
Одлука Европског савјета о почетку преговора БиХ са ЕУ значајна је вијест за грађане Босне и Херцеговине и још један корак ближе чланству у Европској унији. Ипак почетак преговора без датума отварања преговора и преговарачког оквира говори да нам је практично поклоњен овај корак а да је чланство у ЕУ прилично далеко, истакао је др Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
“Отварају нам се значајна приступна средстава која у наредном периоду треба искористити за унапређење квалитета живота грађана у земљу, развој инфраструктуре и насушно потребне реформе готово свих сектора, од образовања и здравства до дигитализације и иновација”, поручио је Миличевић.
 
Он каже да опредјељеност свих народа у БиХ и препознатљивост важности европског пута за све у БиХ никада нису били упитни.
 
“Ипак упитно је било понашање бројних политичких представника који су током година чинили све да закоче европски пут и реформе а данас се ките лентом лидера европских интеграција и нуде за главне преговараче у поступку преговора”, порука је предсједника Српске демократске странке.
 
Босна и Херцеговина, каже он, не може се примаћи на ни један педаљ чланству у Европској унији са тренутном поставом лидера који врше власт у држави јер су управо ти људи заслужни за све кризе, малверзације и спотицања на европском путу због чега је Босна и Херцеговина на самом зачељу у Европи по готово свим социо-економским параметрима.
 
“Благи сам оптимиста да заиста отварање преговора са Европском унијом може значити полазну тачку напретка за ову земљу и њене грађане. Наредни период биће кључан и откриће, да ли су политички фактори који су јуче сви до једног поздравили отварање преговора заиста спремни да раде за бољитак друштва или ће наставити политике блокада, промовисања системске корупције и одржања статуса кво у којем одлично пливају све ове године бранећи своје привилегије док грађанима испоручују само последице свог нерада у виду сиромаштва, изостанка пројеката и лошег квалитета живота”, закључио је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account